Salát s tuňákem a pečenými bramborami

Ingredience

  • Tuňák v oleji 400 g
  • Brambory 4 ks
  • Fazolky 200 g
  • Anglická slanina 100 g
  • Dýňová semínka 2 lžíce polévková vrchovatá
  • Olivový olej 50 ml
  • Vinný ocet bílý 1 lžíce polévková rovná
  • Vejce vařená natvrdo 1 ks
  • Sůl 1 lžička kávová vrchovatá
  • Pepř 1 špetka
  • Míchaný listový salát se špenátem a rukolou 500 g

Postup přípravy:

Listový salát dochutíme olivovým olejem, octem, solí a pepřem. Rozložíme do středu talíře a přidáme tuňáka. Na rozpálené pánvi opečeme brambory po obou stranách a přidáme k salátu. Fazolky dochutíme a také přidáme. Vařená vejce rozčtvrtíme a servírujeme. Červenou cibuli povaříme ve vinném octě s cukrem. Vychlazené servírujeme.
Na marinovanou červenou cibuli:
1 červenou cibuli,
1 dl vinného octa,
1 lžíci cukru